torsdag 20 november 2008

Flugor för Norrbotten

Nu är flugfiskesäsongen här uppe slut för i år. Det är dags att se över flugaskarna och binda upp de flugor som varit favoriter under sommaren. Det är lätt hänt att stå där på våren med halvfulla askar och när man snabbt binder ihop ett tjog med flugor, att glömma bort någon fluga som gick bra förra sommaren. Här uppe är det mest nattsländor som gäller, med några dagsländor och bäcksländor som komplement. Speciellt i början på säsongen så kan det löna sig att ha lite annat än nattsländor i asken.

Några sländor som jag alltid binder upp är E12:an, Brun nattslända, superpuppa och några klinkhammers. Om du sedan har några dagsländor och brun, gul samt svart bäckslända så klarar du dig nog om du fiskar i våra älvar och sjöar här uppe. En fluga som jag under senare år använt med framgång när inget annat hjälper är guldhuvudet, den är nästan alltid pålitlig i alla vatten.

Jag har lagt upp de flugor som jag anser att du behöver om du ska fiska här uppe i Norrbotten på Flugfiske i Norrbotten Där finns bindbeskrivningar och bilder på flugorna.

Lycka till med flugbindandet och bind gärna upp dina flugor i färger som du sett på de naturliga insekterna vid ditt vattendrag.

Inga kommentarer: